Rygestop

Kære Ole

I dag onsdag den 9. august 2006 er det præcist 7 uger siden jeg besøgte dig for at få hjælp til rygestop. Dvs. at min første og eneste behandling fandt sted onsdag den 21. juni 2006.

Jeg er således helt og aldeles røgfri, hvilket glæder mig meget. Ikke fordi jeg som sådan har været den der ‘hard-core’ ryger, der røg 40 Cecil dagligt, nej så meget har jeg aldrig kunnet ryge. Jeg var for ca. et år siden oppe på at ryge mellem 15 og 20 Camel light pr. dag, hvilket betingede at jeg gik og havde det rigtig skidt. Jeg hostede meget, var ofte forkølet, havde kronisk hævede slimhinder i svælget, og havde ofte meget sejt slim kørende fra bihulerne og ned gennem svælget til stor gene for min drøbel. I øvrigt oplevede jeg ofte mangel på vitaminer, humørsvingninger og alskens andet dårligdom, som jeg faktisk ikke gider remse op.

Efter alt dette at dømme, burde jeg jo faktisk have al mulig grund til at holde op med at ryge – skulle man synes…. Problemet var bare, at jeg ikke tilskrev cigaretterne at være årsagen til mit dårlige helbred, men kunne altid finde alle mulige og næsten umulige undskyldninger for at være blevet dårlig. Når jeg f.eks. hostede, var det gerne fordi jeg ikke havde fået min søvn i et stykke tid – selvom jeg hostede sådan noget klamt brunt sejt slim op fra tid til anden. De hævede slimhinder fik kong vinter skylden for, og når det blev sommer, og de stadig var irriterede, så kunne det jo have noget at gøre med luftfugtigheden osv. osv. Til sidst var min hoste dog så kronisk, at jeg blev nødt til at vende mig mod cigaretterne, og se i øjnene at jeg nok blev nød til at undersøge om det ikke var dem, der var skyld i noget af dårligdommen. Derfor tænkte jeg meget kækt, at så måtte jeg jo bare se at få holdt mig en lille pause fra de Camels der, og så skulle lykken være gjort. Jeg prøvede således at holde op, men det blev til, at jeg lavede det om til at skulle trappe ned i stedet for, fordi jeg bestemt mente at det passede bedre til mit temperament (underforstået – jeg kunne ikke slippe mine kære Camel). Da jeg efter 9 måneder var nået til kun at ryge 8 cigaretter dagligt, kunne jeg, ligemeget hvad jeg gjorde, ikke få mig selv til at skære mere ned, og jeg indså at jeg havde brug for yderligere hjælp.

Jeg spottede således Ole´s annonce i Stevns Bladet, men tænkte faktisk med mig selv, at det nærmest virkede for nemt, og min stædighed gjorde så, at jeg gik et par måneder ydeligere for selvstændigt at prøve at holde op – uden held. Til sidst lukkede jeg nærmest øjnene og ringede til Ole – fik en tid to dage senere – og vupti, nu er jeg røgfri.
Eller, helt vupti var det heller ikke – men næsten.. Og for at uddybe det, skal jeg huske at sige, at det ikke blev helt så nemt som jeg faktisk tænkte det ville blive. Her 7 uger senere er det nemt at være røgfri, men de første 3 dage var ikke helt sjove. Det var 3 dage med svedeture, voldsomme humørsvingninger (irritabilitet, ked-af-det-hed, vrede m.m.), søvnbesvær, hovedpine m.m. Det har dog været de fysiske abstinenser, der har været på spil – ingen tvivl om det, men stadig var de på en eller anden måde nemme at håndtere, og selvom lysten til at ryge stadig var der, var den også nem at håntere på en eller anden uforklarlig vis. Det var som om lysten sad i hovedet, men aldrig nåede til hånden..

Nu 7 uger senere kan jeg stadig få den der underlige lyst til at ryge, men den bliver i hovedet, ved tanken, og når aldrig til hånden. Den gør mig heller ikke irritabel eller noget lignende – den er der bare et minut eller sådan, og så er den væk unden at have gjort skade på nogen måde. I tilknytning hertil skal jeg sige, at dette til trods for KÆMPE krise i parforholdet, samt et par andre sindsoprivende forhold, som ikke skal nævnes her.

I forhold til alle mine tidligere skavanker, er jeg ved at være dem alle kvit her efter 7 uger. Og som bonus har min hud sørme også fået sin glød igen. Jeg hoster slet ikke mere, ikke så meget som rømmer mig. Jeg har ikke haft det der minder om forkølelse, og jeg kunne blive ved. I øvrigt kan jeg dyrke motion nu helt uden besvær, og jeg er super glad for ALLE de forandringer mit rygestop har givet mig – det er næsten som at være barn igen rent fysisk og energimæssigt.

Så tusind tak for hjælpen Ole!

Kærligst Maria Damborg

Ps. Dette må selvfølgelig gerne offentliggøres.

Rygestop

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *