Rygestop og klaustrofobi

Kære Ole

At søge hjælp hos dig er det bedste jeg nogen sinde har gjort.
Jeg ved ikke om truslen om en ondartet kræftknude i hjernen, eller indlæggelse på Rigshospitalet med totalt rygeforbud var det værste, men rygningen skulle der gøres noget ved. Oveni var skrækken for at skulle ind i en lukket scanner, jeg kan bare ikke med lukkede rum.

Du rådgav mig, og foreslog at tage fobien og røgen samtidig.
At gå fra 60 PALL MALL om dagen til nul, hvilken fantastisk rekord du ville udføre. Det første døgn tænkte jeg på cigaretter hele tiden, men jeg røg ikke.

Efter en ny samtale med dig, er ønsket om at ryge væk, på trods af at jeg virkelig holdt af at ryge, fra morgenens første til nattens sidste.

Jeg havde tidligere prøvet at stoppe i forbindelse med sygdom, men startede igen, og har røget de sidste 30 år.
Min nuværende sygdom er ikke tobaksrelateret, men omstændighederne fik alligevel slået benene væk under mig, og jeg tog mig sammen til at søge din hjælp.

Den hjælp skal du have tak for, en fantastisk støtte, et løft af mit selvværd og en lyst til at kæmpe, og vinde kampen både mod tobakken og mod frygten for livet.

At jeg kunne få akut behandling, midt i det lægelige kaos angående indlæggelse, undersøgelser og scanninger, er jeg dig meget tak skyldig.

Jeg har fået livet tilbage, og du var en af dem der medvirkede hertil.
Jeg er for evigt tobaksfri, kan færdes i lukkede rum, og skal have bestilt tid hos tandlægen i næste uge. Jeg har stadig skjulte lyster til rygning, men regner med du fjerner den næste gang vi ses.

Jeg sidder her i min have med udsigt til skoven. Det er søndag, i mandags blev jeg opereret, i fredags fik jeg lov at tage på wee-kend. Jeg er på vej til at blive helt rask, og min lyst til livet har du givet et mega spark i den rigtige retning.

Din behandling anbefales til alle interesserede. TAK.

Dette brev kan du bruge helt eller delvist til offentliggørelse.

Kjeld Lindegaard.

Rygestop og klaustrofobi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *