Røgfri

Kære Ole

Så er der gået 3 uger. Og før jeg kom til dig var jeg gravid og ryger. Jeg er stadig gravid, men ikke ryger. Før jeg blev gravid røg jeg nemt 20 stk. om dagen, men gik ned til 3-4 stk. da jeg blev gravid.

Èn som er mig nær sagde til mig, da jeg havde været hos dig: -‘ja så gav du slip på de bedste cigaretter, de øvrige 15 cigaretter jeg ryger er jo bare dum vane, men de 3 stk. der er tilbage er de bedste og sværeste at slippe’.
Jeg tror snart hun er klar til at komme til dig…

Jeg havde forventet at det ville blive sværere at slippe de sidste cigaretter, men det blev det ikke.
Efter 24 timer havde jeg stadig ingen fysisk trang, men en tanke og følelse der dukkede op flere gange: – Hvis bare jeg lige kunne smage og det ville være så hyggeligt… Til sidst gav jeg efter min tankekraft og gik udenfor og tændte en cigaret med tanken om, at jeg var ligeglad om jeg blev svimmel og fik kvalme, jeg skulle bare have den her smag, lettelse og hyggefornemmelse, men ingenting skete. Ingenting skete!!! Den der smag jeg havde tænkt på så mange gange, og den der hygge, den der Ahhh – jamen der skete ingenting, det var jo som luft og der stod jeg så og tænkte, hvad har jeg dog gang i, fordi jeg havde slet ikke brug for det, der skete jo ingenting, det var faktisk ret kedeligt så jeg slukkede den igen.

Somme tider kan jeg stadig få lyst til at tænde en cigaret, men jeg gør det ikke. Det er altså bedre at gå udenfor med et æble i hånden og stikke næsen op i vinden og tage en ren dyb indånding.

Det at være gravid og ryger var jo også flovt, og mange har samme holdning som dig, men jeg tror at mange kvinder som er gravide og også rygere har det på samme måde, som jeg havde det og går mere i skjul end beder om hjælp.
Mange kvinder hader det de finder pinligt ved sig selv…

Så jeg håber min lille beretning kan få andre kvinder til ikke at være flove, men i stedet bede om hjælp, for de er ikke alene med deres rygning, der er mange i samme sted som dem.

Hilsen Ann-Karina

Røgfri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *